De Rijdende Rechter - Anouk de "Terror Terriër" + keuring

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Arrrghh, ik ben vast niet de enige die vanavond tenenkrommend naar de aflevering van de Rijdende Rechter heeft zitten kijken? ;-)

Wat een azijnpissers, die "keurders".. niet gek dat er zo veel honden kansloos in de opslag zitten. Hapneigingen? Het beestje stond moederziel alleen vast aan een hek, kreeg allerlei plastic attributen op zich af, mensen die op haar af renden. Geen hap gezien. Wel ontwijkgedrag.
Nerveus, tsja.. gek hé, als er zo'n nageboorte op een meter afstand met een bel in je oren staat te klingelen O-)

Wat ik niet snapte is dat de fokker de hond niet gelijk heeft teruggenomen.. je wilt toch niet dat je hond één tel langer bij die mensen blijft? Ze hebben duidelijk een inschattingsfout gemaakt, neem dan je verantwoordelijkheid omwille van de hond, lijkt me.

Van meneer het baasje kreeg ik wel hapneigingen. "Die hond", "Loop maar weg", niet erg vinden als ze zou worden aangereden etc. :'(

honden page profiel lunaloverlunalover 3 doggies

honden foto van lunalover

Ik vond die keuring nogal zwaar lachwekkend! Komt er ineens een houten kat aan een touwtje achter een zeiltje vandaan. Er was niks mis met die leuke hond hoor! Als het een mens was geweest had ie vast gezegd: "ja kappen nou met die plastic shit!". Van 5 jengelende kinderen om je heen wordt je ook nerveus! Die mensen hadden beter moeten weten dan zo'n beessie in huis te halen.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Ik heb het met de zelfde blik gezien..

Ik vind die fokker persoonlijk niet echt een fokker waar ik een hond vandaan zou halen.. beetje makkelijk met zn verklaringen. Ik was het met hem eens dat de hond tijd nodig had om te wennen maar om dan te zeggen dat de baasjes niet consequent waren vind ik wat kort door de bocht.. het feit dat ie zn zelf gefokte hond niet terug wilde zegt mij ook al genoeg...

Die eigenaren zou ik aan de hoogste boom ophangen! Zo ga je met een aparaat om wat je gekocht heb, niet met een dier!

Ik heb ook zo mn twijfels over die schoonzus maar daar ga ik verder geen mening over geven.. hoop alleen dat het beestje een goed mandje heeft gekregen..

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Blij dat ik het niet gezien heb.. Maarik kan het me voorstellen.
Bah.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb me ook zitten verbazen over de test, maar denk wel dat de fokker een fout heeft gemaakt door een nerveuze angstige hond te plaatsen in een gezin met 5 kinderen. Dan kun je op je vingers natellen dat er niet genoeg tijd is om een niet 100% gezellig gezinshond goed te begeleiden en is er ook nog eens extra risico dat het mis gaat.

Dat gezin was niet geschikt voor de hond, maar de hond was evenmin geschikt voor dat gezin. En dan is het juist de fokker die de hond niet had moeten plaatsen en/of meteen terug had moeten nemen.

Ik heb ook een donkerbruin vermoeden dat de fokker het karakter van dat teefje niet geschikt achtte om mee door te fokken en haar daarom niet terug wou nemen. En misschien zelfs wel blij was haar kwijt te zijn, al was het niet in een optimaal gezin.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ook blij dat ik het niet gezien heb.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ik heb de uitzending ook niet gezien, wel een kort fragment van een filmpje waar de hond "getest" werd.
Vond de hond daar niet zo vreemd reageren, deed ie niks anders als uitwijken voor de nep arm.
Deed ze goed, niet grommen, niet bijten, alleen aan de kant gaan voor zover ze dat kon in de beperkte ruimte.

Kan me voorstellen dat menig andere hond dan allang gehapt zou hebben.

Van zo een fokker begrijp ik toch ook niets, je neemt zo een hond imo dan toch terug.
Lijkt een gevalletje geld is belangrijker dan het dier...bah!

honden page profiel TheoTheo 3 doggies

Ik heb enkele stukjes gezien van het voorprogramma, helaas de aflevering zelf net iets te laat opgezet. Nog net het gelul in de studio gezien en de uitspraak. De stukjes uit de mag test uit de voorbeschouwing vond ik belachelijk. Ook het verweer van beide partijen vond ik belachelijk net zoals de uitspraak. De mensen waar die Anouk zit zijn het niet waard dat ze een hond mogen hebben. Ook de fokker moet eens zwaar gecontroleerd worden.

Die zogenaamde specialisten moeten eens stoppen met het scheren over een kam van alle honden. Ze moeten eens rekening gaan houden met de rassen en waarvoor ze oorspronkelijk werden gefokt.

Ik wil die hond wel eens ene paar weken in huis nemen om te kijken of die werkelijk wel zo is als men beweerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet gezien, maar iedere stabiele hond die schrikt er van als er plastic naar de hond wordt gegooid en vijf jengelende kinderen om hem heen staan.

nu is hier een hond die naast een cres woont, en heel wat gewend is, maar een hond die niets gewend is........

ik vind die testen altijd waardeloos. net als honden in de opslag, hoelang zitten ze daar niet vast ? en dan komt er iemand kijken of de hond agressie vertoont, zet mij maar even een week vast in een hok, kijk hoe ik er uit kom.....agressief ? nee veel erger.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

net terug gekeken wat verschrikkelijk die test!! Arme hond:'( Dat aaien met die nep hand echt mijn hond is gek op mensen mr zou daar zo bang van worden! Mijn hond zou die test zo niet halen en dat vind ik hartstikke normaal, al die dingen die ze doen vind ik gwn hondje bang maken!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

En toch is dit de standaard test voor honden. Waarom denk je dat Margje en die groep voor in beslag genomen honden zo ageren tegen die test. Wat dat betreft erg interessant om te zien.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ah, hier is tie, had 'm even gemist O-)


Heb 'm ook gezien, maar vind beide partijen erg vervelend! En de hond is de dupe ervan.
Die kopers hadden zich beter in moeten lezen en verdiepen. Maar snap de fokker ook niet: als je ziet en weet dat die hond daar niet goed zit, dan haal je 'm toch als de sodemieter terug! Je wilt toch dat jou hond op de juiste plek zit en het goed heeft, zo niet, blijft ie bij je.
Maar goed... Jammer voor de hond dat het zo moet lopen, maar zo zal het zo vaak gaan!


Oh enne... Ben ik ook wel benieuwd wat ze van Luca zouden zeggen na zo'n test... ;-)

honden page profiel TheoTheo 3 doggies

Ik heb net de uitzending zitten terugkijken en kan in de gehele magtest niets anders zien dan een onzekere hond en geleider. Daarnaast wordt de hond in deze test dusdanig bedreigd op een manier waarop ik ook de aanval als verdediging zou kiezen, maar dit doet de hond in kwestie niet, deze trekt zich terug voor zover hij dat kan. Hapneigingen heb ik nergens gezien, of die hebben ze niet uitgezonden...... Die Duitse herder op het laatst was nog onzekerder dan Anouk en ging het gehele gedrag uit de weg waardoor Anouk zich sterker voelde en doorging.

Mijn uitslag voor deze test, Anouk is een onzekere hond met een heel onzekerdere geleider welke behoorlijk veel begeleiding nodig heeft om deze hond in goede banen te leiden. Zonder goede begeleiding gaat dit straks toch mis ten koste van de hond.


Straks maar eens bezwaar maken bij die rijdende rechter en aangeven dat mijns inziens die zaak over moet gedaan worden.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

De test was geen magtest maar een zelf bedachte test door een dokter anders. Een magtest word binnen gedaan zonder eigenaar door een speciaal opgeleid team die getraind zijn die test af te nemen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het werd toch echt even genoemd. Geloof ik in verband met die professor die de onderdelen had bedacht? Misschien in verband met een praktische oplossing niet in exact dezelfde condities uitgevoerd.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ja heb het ook gezien.
Het was wel de MAG-test, opgesteld door Doreen Planta.
De MAG-test heeft eerst een aantal onderdelen met eigenaar en daarna een paar zonder, zoals het insluiten.

Tenenkrommend inderdaad!
Beide, de fokker en de eigenaren. Als je een hond gaat halen, daar al ziet dat het niet goed zit, toch meenemen, want ze wilde zo graag een airedaile terrier. Hadden ze zich ook iets meer in het ras mogen verdiepen..
En die fokker, dat is geen fokker.. maar een sukkel.

De test voor honden in de opslag is nog lastiger, dat zijn onderdelen van de asieltest (bedacht door Van der Borg e.a.) die nog wat verzwaard en aangepast zijn. Ook dat vastzetten aan een muur, met 1 meter ruimte aan een lijn, dan er op in lopen en een slagbeweging maken. Hoe moet je daar als hond goed op reageren? Na maanden opslag ook nog..
Vreselijk vind ik het. En wie betaald weer de prijs?

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Heb het, gelukkig, niet gezien, maar die MAG test moet dringend verdwijnen. Zoals mijn trainer ooit zegde "de MAG test slaat nergens op en heel veel honden zullen, zogezegd, in de fout gaan. Hij had die test vroeger ook mee moeten afnemen en net daarom was hij er zo enorm op tegen, het is een hond gewoon provoceren en onzeker maken. Ze staan daar ocharme zonder baasje en worden in het nauw gedreven. Als ze het met ons moesten doen, wij zouden sneller bijten (figuurlijk dan ':-))

Wie heeft die MAG test in Godsnaam uitgevonden, dat mens moesten ze opsluiten ! Kan ik me enorm kwaad in maken, vooral omdat die test blijkbaar, door zogenaamde hondenkenners (veel blabla en weinig kennen) wordt aanzien als DE manier om een hond te testen en daardoor een hond volledig verkeerd inschatten !

Als ik het zo lees is dit arme dier ook weeral een groot slachtoffer van de mens en als die baas er zo over spreekt, hoop ik heel erg dat die nooit nog een hond neemt ! Want een hart heeft hij er duidelijk niet voor !

Wat is er eigenlijk gebeurd met de hond ?

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

wat ik er van begreep, is dat hij nu bij de schoonzus van die man woont(die hem hadden gekocht)

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

" Arrrghh, ik ben vast niet de enige die vanavond tenenkrommend naar de aflevering van de Rijdende Rechter heeft zitten kijken? ;-)

Wat een azijnpissers, die "keurders".. niet gek dat er zo veel honden kansloos in de opslag zitten. Hapneigingen? Het beestje stond moederziel alleen vast aan een hek, kreeg allerlei plastic attributen op zich af, mensen die op haar af renden. Geen hap gezien. Wel ontwijkgedrag.
Nerveus, tsja.. gek hé, als er zo'n nageboorte op een meter afstand met een bel in je oren staat te klingelen  O-)

Wat ik niet snapte is dat de fokker de hond niet gelijk heeft teruggenomen.. je wilt toch niet dat je hond één tel langer bij die mensen blijft? Ze hebben duidelijk een inschattingsfout gemaakt, neem dan je verantwoordelijkheid omwille van de hond, lijkt me.

Van meneer het baasje kreeg ik wel hapneigingen. "Die hond", "Loop maar weg", niet erg vinden als ze zou worden aangereden etc. :'( "

Ik heb de aflevering gisteravond op uitzending gemist bekeken.
Met stijgende verbazing heb ik zitten kijken. 

Mij overviel precies hetzelfde gevoel als wat jij hier boven beschrijft.
Echt tenenkrommend......
Ik denk dat alleen een hond die blind en doof is stoïcijns zal blijven staan bij zo'n belachelijke test..

honden page profiel ElsEls 3 doggies

Ga nooit over een nacht ijs als je een hond wil aanschaffen!!!!!!!!!!
Neemt die schoonzus die hond nu van harte, ik weet het niet, maar ik kreeg na die veel betekende knipoog een vies smaakje in mijn mond.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

" Ga nooit over een nacht ijs als je een hond wil aanschaffen!!!!!!!!!!
Neemt die schoonzus die hond nu van harte, ik weet het niet, maar ik kreeg na die veel betekende knipoog een vies smaakje in mijn mond. "


.Ja inderdaad, volgens mij is hij daar niet echt gewild. Ben benieuwd of ie daar nu ook echt zit, en niet ergens alleen ofzo

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik begrijp het niet. Zelfs Lupi, zo lief maar wel een echte angsthaas, zou nooit door deze test komen... een pop, alarm, bel, kunstarm ... mijn kleine manneke zou in mekaar kruipen van angst.
Testen ze die test eigenlijk wel?

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

" Ik begrijp het niet. Zelfs Lupi, zo lief maar wel een echte angsthaas, zou nooit door deze test komen... een pop, alarm, bel, kunstarm ... mijn kleine manneke zou in mekaar kruipen van angst.
Testen ze die test eigenlijk wel? "


Ik snapte heel die test niet, ik denk dat 9 van de 10 honden zo zullen reageren.
Ik zou me eigen ook bedreigd voelen als ze zo op je af komen!

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Voor zover ik weet is de magtest al een hele oude test. Ik zal het dan wel gemist hebben dat het over een magtest ging maar ik begreep juist dat die dokter anders die er bij zat deze test bedacht had en het geen mag test was. Maar dan heb ik het verkeerd begrepen ;-)
Hoe dan ook slaat die test nergens :-)

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor 3 doggies

honden foto van Esther en Ivor

Triest, heel erg triest.
Heb medelijden met de hond.
Walgelijke fokker en de aankopers... al helemaal geen woorden voor.
Die schoonzus heeft haar al een keer op marktplaats gezet.
Dat zal vast niet de laatste keer zijn

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb net de herhaling bekeken. Ik snap werkelijkwaar niet waarom er ineens in de ronde ging dat die hond agressief zou zijn..

Ik vind beide partijen heel fout bezig. De een doet een impulsieve aankoop, de ander staat een impulsieve aankoop toe en laat een hond maar op een plek zitten waar deze niet goed zit..

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

Roosje, ik zag ook geen enkele agressie in die hond zitten!

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Ik begrijp het niet. Zelfs Lupi, zo lief maar wel een echte angsthaas, zou nooit door deze test komen... een pop, alarm, bel, kunstarm ... mijn kleine manneke zou in mekaar kruipen van angst.
Testen ze die test eigenlijk wel? "


precies hetzelfde hier! Ook zo lieverd mr idd gwn een angsthaas tja die bestaan nou eenmaal! Mr die maken dan gwn echt geen eerlijke kans met zo'n test!

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Jee, wat is die test een aanfluiting zeg. Ze hebben totaal geen vestand van hondengedrag en lichaamstaal. De hond was wat nerveus, maat vind ik niet gek. Alsof een hond een houten bord gaat aanvallen?? Die ziet ook wel dat die nep is. Daarna met die herder, lucky zou ook zo reageren. Het is eigenlijk gewoon pesten wat ze doen. Arme hond. Vond dat panel dan wel weer met goede antwoorden komen en die hadden volgens mij meer verstand van honden dat die lui van die domme test bij elkaar...

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Die hond zat er ook bij in de studio.
Dat deed ie heel netjes juist vond ik, met allemaal vreemde mensen camera's enzo in een ruimte.
Een echt nerveus/agressieve hond zou er dan echt niet zo rustig bij zitten.

Ik schrik hier wel van zeg! iets meer hondenkennis had ik wel verwacht bij zo een test. 
Wanneer Cinta zo getest zou worden zou ze er ook niet goed vanaf komen denk ik..

Arme hond..

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: naam verzinnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^